Tietosuojaseloste

Päivitetty 29.4.2021

Johdanto

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan kuinka Välke Koru Käsittelee sinusta kerättyjä Henkilötietoja Palveluidensa toteuttamisen yhteydessä.

Käyttämällä Sivustojamme ja Palveluitamme hyväksyt tämän tietosuojaselosteen mukaisen Henkilötietojen Käsittelyn ja evästeiden käytön.

Käsittelemme Henkilötietojasi aina voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Määritelmät

"Välke Koru" (jäljempänä "me") on osa Goodwillrainia, joka on suomalainen perheyritys (y-tunnus: 2739433-7).

"Sivustomme" tarkoittavat Välke Korun verkkosivustoja, joita ovat esimerkiksi: valkekoru.fi ja lastenkorvakorut.fi.

"Palvelut" tarkoittavat Välke Korun verkkokauppaa, tuotteita, palveluita ja verkkosivustoja. Osa Palveluista voi olla ilmaisia, osa maksullisia.

“Henkilötieto” tarkoittaa kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja, jotka ovat tallennettuna henkilörekisteriimme (jäljempänä "Henkilörekisteri").

”Käsittely” tarkoittaa toimintoa tai toimintoja, joita kohdistetaan Henkilötietoihin tai Henkilötietoja sisältäviin tietojoukkoihin Palveluiden tarjoamisen yhteydessä joko automaattista tietojenkäsittelyä käyttäen tai manuaalisesti. Esimerkiksi: tietojen kerääminen, jäsentäminen, tallentaminen, säilyttäminen, muokkaaminen, käyttö, siirtäminen, yhdistäminen ja poistaminen.

Mitä minun tulisi tietää evästeistänne?

Eväste ("Cookie") on laitteellesi tallennettava pieni tiedosto, jonka avulla sinut voidaan tunnistaa, kun käytät Sivustojamme.

Sivustoillamme on omien Palveluidemme asettamia evästeitä ja kolmansien osapuolien evästeitä. Kaikki evästeet ladataan laitteellesi välittömästi, kun saavut sivuillemme. Evästeet keräävät sinusta tietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla ja tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten.

Jos et hyväksy evästeiden käyttöä, sinun täytyy tyhjentää evästeet seuraamalla selaimesi ohjeita ja lopetettava Sivustojemme käyttö välittömästi kokonaan.

Voit estää tiedon keräämisen evästeiden kautta kokonaan määrittämällä selaimesi estämään evästeiden käytön. Seuraa selaimesi ohjeita. Tämän jälkeen Palvelumme eivät kuitenkaan välttämättä toimi oikein tai niiden toiminta voi estyä osin tai kokonaan.

Mitä minun tulisi tietää sähköposteistanne?

Kun liityt sähköpostilistallemme esimerkiksi ostoksen tai ilmaisen materiaalin lataamisen yhteydessä, saat meiltä sähköposteja, joissa on sinulle hyödyllisiä tietoja ja tarjouksia. Sähköpostit sisältävät tuotteidemme markkinointia.

Voit halutessasi hallita sähköpostimarkkinointiamme peruuttamalla sähköpostilistojemme tilauksia. Voit tehdä nämä peruutukset listoilta saapuvien sähköpostien lopussa olevan peruutuslinkin kautta (linkki saattaa olla englanninkielinen, jolloin siinä lukee "Unsubscribe").

Huomaa, että saatat olla jäsenenä usealla listallamme. Voit valita mistä listalta poistut ja mille listalle jäät.

Sähköpostijärjestelmämme yrittää päätellä avaatko viestejämme kuvapistetunnisteiden ja seurantalinkkien avulla. Näistä on sinulle hyötyä, sillä ne helpottavat viestintäämme sinulle ja niiden avulla saatat saada sähköpostiisi enemmän sinua kiinnostavia vinkkejä ja tarjouksia. Jos sähköpostijärjestelmämme ei tiedä, että avaat viestejämme, saatamme lopettaa viestien lähettämisen, sillä emme halua spämmätä ihmisiä, jotka eivät avaa viestejämme.

Jos haluat saada varmasti kaikki hyödylliset viestimme, salli kuvien automaattinen lataus sähköposteissamme. Jos haluat estää kuvapistetunnisteiden käytön, estä sähköpostiohjelmaasi lataamasta viestien ulkoista sisältöä ja kuvia.

Kenestä kerätään tietoja?

Henkilötietorekisterimme sisältää tietoja asiakkaistamme, sähköpostilistoillemme liittyneistä, meihin yhteyttä ottaneista, sosiaalisen median kanavissa kanssamme vuorovaikuttaneista sekä Sivustoillamme vierailleista ihmisistä.

Mitä tietoja minusta kerätään?

Henkilörekisterimme sisältää seuraavia tietoja. Sinusta voidaan kerätä kaikkia näitä tietoja, mutta sinusta ei välttämättä kerätä kaikkia näitä tietoja:

a. Yhteystiedot. Nimi, osoite, sähköposti, puhelinnumero, sosiaalisen median profiilien ja pikaviestinten tiedot.

b. Asiakastiedot. Tiedot ostetuista tuotteista ja palveluista, tiedot maksuista, toistuvien maksujen tiedot ja laskutustiedot.

c. Yhteydenotot. Asiakaspalveluun lähetetyt viestit ja muu viestintä esimerkiksi sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa.

d. Markkinointitiedot. Ilmaistut mielenkiinnon kohteet, sähköpostilistojen ja muiden markkinointiviestien tilaukset, markkinointiin ja markkinointiviestintään liittyvät valinnat, automaattisesti käyttäytymisen perusteella kerätyt tai manuaalisesti syötetyt asiakasprofiilitiedot.

e. Palveluiden käyttötiedot. Tiedot, joita kerätään Palveluidemme käytön seurauksena. Esimerkiksi vastaukset lomakkeisiin, kyselyihin, kirjautumiset, rekisteröitymiset ja osallistumiset palveluihin, videoiden katselut, jäsensivustojen avaamiset sekä palveluissa lähetetyt kommentit, viestit, kuvat, videot, arvostelut ja palautteet.

f. Käyttäytymistiedot analytiikkaa ja markkinointia varten. Esimerkiksi vieraillut verkkosivut ja Sivustoilla tehdyt toimet, kuten klikkaukset, sivujen vieritystiedot, rekisteröitymiset, videoiden katsomiset, tiettyjen Sivuston elementtien näkyminen tai latautuminen, hakusanat, saapumisreitit ja sivuvierailuiden ajankohdat ja kestot. Tämän lisäksi markkinointiviestintäjärjestelmässämme lähetettyjen sähköposti- ja muiden viestien avaukset ja viestien sisältämien linkkien avaamiset. Lisäksi kaikkien edellisten ja muiden tietojen perusteella päätellyt markkinointia koskevat tiedot, kuten mielenkiinnon kohteet.

g. Tiedot laitteista, joilla käytät palveluitamme. Esimerkiksi laitteen mallia, käyttöjärjestelmää, selainta, IP-osoitetta ja verkkoyhteyttä koskevat tiedot. Jotkin tiedot saattavat sisältää tietoja sijainnistasi.

Millä tavoin minusta kerätään tietoja?

Keräämme edellä kuvattuja tietoja säännönmukaisesti kolmella tavalla:

a. Itse antamasi tiedot

Annat Palveluissamme itse omia tietojasi esimerkiksi, kun lähetät meille tai muille Palveluidemme käyttäjille viestejä tai kommentteja, täytät verkkolomakkeita, teet ostoksia ja kerrot valinnoistasi muuttamalla asetuksiasi järjestelmissämme, kuten Sivustoillamme ja sähköpostimarkkinoinnissamme.

b. Palveluidemme käytön kautta saamamme tiedot (evästeet ja vastaavat teknologiat)

Kuten lähes kaikkia internetsivustoja ja sovelluksia käytettäessä, myös meidän Palveluitamme käytettäessä kerätään tietoja automaattisesti. Tämä tietojen kerääminen toteutetaan meidän ja kolmansien osapuolien evästeiden ja niiden kaltaisten teknologioiden, palvelinlokien, jäljityslinkkien ja muiden jäljitteiden, kuvapistetunnisteiden ja vastaavien tekniikoiden avulla.

Näiden tekniikoiden avulla voidaan esimerkiksi seurata toimiasi Palveluissamme, yksilöidä sinut, muistaa valintojasi, mahdollistaa tilausten seuranta ja kirjautuminen sivustoillemme, avata sinulle kuuluvia käyttöoikeuksia, päätellä mielenkiinnon kohteitasi, kohdentaa sinulle mainoksia ja kerätä tilastotietoa. Kolmannet osapuolet saattavat seurata sinua myös eri sivustojen ja sovellusten välillä.

Aina kun käytät Palveluitamme sinun tulisi olettaa, että käyttäytymisestäsi (kuten nettisivujen avaamisia ja linkkien klikkaamisia) kerätään tietoa.

c. Muut tavat

Henkilötietoja voidaan kerätä tai päivittää myös osoite-, päivitys- tai muuta vastaavaa palvelua tarjoavan rekisterinpitäjän rekistereistä.

Yhdistetäänkö tietoja toisiinsa?

Voimme yhdistää eri lähteistä saamiamme ja eri tavalla kerättyjä tietoja. Kolmansien osapuolien meille tarjoamien anonymiteettia suojaavien mittaus- ja mainosten kohdennuspalveluiden (kuten Googlen ja Facebookin mainosevästeiden) kautta kerättyjä tai vastaanotettuja nimettömiä tietoja ei kuitenkaan yhdistetä Henkilötietoihisi, emmekä pyri tunnistamaan sinua niistä.

Missä tarkoituksessa ja millä perusteella tietoja käsitellään?

Käsittelemme Henkilötietojasi asiakassuhteesi ja muiden sopimustemme ja suostumuksesi perusteella sekä täyttääksemme lakisääteiset velvoitteemme.

Keräämme ja käytämme sinua koskevia tietoja:

a. Palveluidemme tarjoamiseen. Useat Palvelumme ovat sen luonteisia, että niiden toteuttamiseksi ja toimittamiseksi on kerättävä, tallennettava ja käytettävä joitakin sinua koskevia tietoja. Muuten Palveluiden toteuttaminen ei olisi mahdollista.

b. Palveluihimme liittyvään viestintään ja asiakaspalveluun. Joskus meidän on oltava yhteydessä sinuun koskien käyttämiäsi Palveluitamme, joten tarvitsemme yhteystietosi. Ja jos esimerkiksi itse otat yhteyttä meihin, saatamme tarvita keräämiämme tietoja auttaaksemme sinua ja ratkaistaksemme asiasi.

c. Maksuliikenteen ja kirjanpidon hoitamiseen. Jos maksat meille Palveluistamme, on meidän tiedettävä laskutukseen liittyvät tietosi. Tietysti hoidamme myös lailliset kirjanpitovelvoitteemme.

d. Palveluidemme personoimiseen ja käyttökokemuksen parantamiseen. Haluamme tarjota sinulle mahdollisimman sujuvan ja henkilökohtaisen käyttökokemuksen, tämän takia meidän on tiedettävä jotain sinusta ja järjestelmiemme on pystyttävä tunnistamaan sinut ja muistamaan aikaisemmat valintasi käyttäessäsi Palveluitamme.

e. Palveluidemme markkinoimiseen ja mainosten kohdentamiseen. Haluamme tarjota sinulle Palveluitamme mahdollisimman edullisesti. Siksi käytämme tietojasi markkinoidaksemme Palveluitamme sinulle suoraan ja kohdistaaksemme internetmainoksiamme sinulle ja muille, jotka saattavat olla niistä kiinnostuneita. Tietojesi käytöstä tähän tarkoitukseen ja mahdollisuuksista estää tietojesi käyttämistä markkinointiin on kerrottu lisää alla.

f. Palveluidemme mittaamiseen ja tilastolliseen seurantaan. Haluamme tietää, kuinka paljon Palveluitamme käytetään. Näin voimme esimerkiksi taata järjestelmiemme parhaan toimivuuden ja tarkastella mainostemme tehokkuutta.

g. Palveluidemme kehittämiseen. Voimme kehittää Palveluitamme oikeaan suuntaan vain tuntemalla asiakkaitamme, heidän tarpeitaan ja sitä tapaa, jolla he käyttävät Palveluitamme. Oikean tiedon avulla voimme tarjota entistä parempia Palveluita ja tehdä oikeita päätöksiä.

h. Ratkoaksemme Palveluihimme liittyviä ongelmia. Jos jokin menee vikaan, tarvitsemme tietoja asian selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi.

i. Suojataksemme Välke Korua ja asiakkaitamme. Jos sinun tai Välke Korun on syytä olettaa, että käyttäjätiliäsi on käytetty väärin tai jos Palveluihimme kohdistuu uhkia tai väärinkäytöksiä, tarvitsemme tietoja tilanteen selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi.

Keräämme sinusta tietoja vain edellä mainittuihin Palveluidemme kannalta oleellisiin tarkoituksiin, joiden avulla voimme tuottaa sinulle laadukkaampia ja edullisempia Palveluita. Emme käytä tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen, ellei laki tai oikeuden määräys pakota siihen. Emme esimerkiksi kerää tai käytä sinua koskevia tietoja huviksemme, myydäksemme niitä edelleen, emmekä mihinkään muuhunkaan hämärään tarkoitukseen.

Käsittelemme Henkilötietoja edellä mainittuihin tarkoituksiin vain, kun meillä on laista löytyvä peruste Henkilötietojen Käsittelyyn. Näitä perusteita voivat olla:

a. Suostumuksesi. Annat suostumuksesi Henkilötietojesi Käsittelyyn esimerkiksi vieraillessasi Sivustoillamme, liittyessäsi sähköpostilistoillemme, tilatessasi ilmaisia materiaalejamme tai ostaessasi Palveluitamme.

b. Sopimus kanssasi. Olet kanssamme osapuolena sopimuksessa esimerkiksi, kun ostat meiltä Palvelun tai sopiessasi kanssamme esimerkiksi palautteesi käytöstä sivuillamme. Tällöin voimme käsitellä Henkilötietojasi sopimuksen toteuttamiseksi, kuten esimerkiksi Palvelun toimittamiseksi sinulle. Palveluidemme käyttöä koskevaa sopimusta koskevat toimitusehtomme.

c. Lakisääteinen velvoite. Meillä voi olla lakisääteinen velvoite, joka edellyttää Henkilötietojesi käsittelyä. Tällainen voi olla esimerkiksi kirjanpitovelvoite tai viranomaisen määräys.

d. Elintärkeiden etujen suojaaminen. Voimme käsitellä Henkilötietojasi, kun on kysymys elämästä ja kuolemasta ja esimerkiksi terveyteen kohdistuvista uhista.

e. Oikeutettu etumme. Voimme käsitellä Henkilötietojasi meidän tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun toteuttamiseksi. Tällainen oikeutettu etu voi tarkoittaa esimerkiksi Henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointiin tai Palvelumme toteuttamiseen. Oikeutettu etu perustuu aina merkitykselliseen suhteeseen välillämme ja otamme oikeutettua etua punnitessamme huomioon sinun etusi ja oikeutesi erityisen tarkkaan.

Luovutetaanko tietoja muille?

Henkilörekisterimme tietoja Käsitellään kolmella tavalla:

a. Henkilötietojen suora Käsittely. Henkilörekisterimme sisältämiä tietoja Käsittelevät suoraan yrityksemme johto, työntekijämme ja yhteistyökumppanimme, jotka ovat meihin sopimussuhteessa.

b. Henkilötietojen Käsittely tietojärjestelmissä. Henkilörekisterimme on hajautettu usealle alustalle ja useaan tekniseen järjestelmään. Näitä järjestelmiä tarjoavat yritykset Käsittelevät Henkilötietoja puolestamme. Tyypillisesti tämä tapahtuu lähes yksinomaan automaattisesti, ilman että luonnollisilla henkilöillä on jatkuvaa pääsyä tietoihisi.

c. Kolmannen osapuolen ympäristöt. Kun käytät Palveluitamme, saatat siirtyä ympäristöön, joka on kokonaan kolmannen osapuolen tuottama. Saatamme tarjota esimerkiksi ryhmiä WhatsAppissa tai Facebookissa. Näissä ympäristöissä niitä toimittavat kolmannet osapuolet voivat kerätä sinusta tietoja omien tietosuojakäytäntöjensä ja käyttöehtojensa mukaisesti.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme ja yhteistyökumppanimme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä ja Käsittelevät tietojasi asianmukaisesti ja huolellisesti.

Toteuttaaksemme Palvelumme luovutamme Henkilötietoja säännönmukaisesti ainakin seuraaville kolmansille osapuolille:

Apple Inc. Tiimimme käyttää Applen palveluita tietojen tallentamiseen ja varmuuskopiointiin ja sisäiseen viestintään, myös asiakkaitamme koskevissa asioissa.

Evernote Corporation. Tiimimme käyttää Evernoten muistiinpanosovellusta tietojen tallentamiseen ja järjestämiseen, myös asiakkaitamme koskevissa asioissa.

Campaign Monitor Pty Ltd. Käytämme CampaignMonitor-palvelua sähköpostimarkkinoinnissamme. Sivustoillamme on tämän palveluntarjoajan evästeitä, joiden avulla seuraamme aktiivisesti sivuilla vierailevien toimia. CampaignMonitorin yksityisyydensuojakeskukseen pääset tästä.

Cloudflare. Cloudflare toimii tietokoneesi ja palvelimemme välillä hoitaen liikenteen ohjaamista (nimipalvelimet) ja sisällön välimuistitusta (HTTPS proxy / CDN). Tietosi saattavat siis kulkea Cloudflaren palvelimien kautta. Sivustollamme on tämän palveluntarjoajan evästeitä. Lue Cloudflaren _cfduid -evästeestä tästä. Lue Cloudflaren tietosuojakäytäntö tästä.

– Käytämme Encharge.io-palvelua sähköpostimarkkinoinnissamme. Sivustoillamme on tämän palveluntarjoajan evästeitä, joiden avulla seuraamme aktiivisesti sivuilla vierailevien toimia. Lue Encharge.ion tietosuojakäytäntö tästä.

Facebook, Inc. Käytämme Facebookin palveluita markkinoinnissamme, viestinnässämme ja Palveluidemme (kuten keskusteluryhmien ja sosiaalisen median sisältöjen) toteuttamisessa. Sivustoillamme on tämän palveluntarjoajan evästeitä, joiden avulla seuraamme aktiivisesti sivuilla vierailevien toimia. Tiimimme käyttää Facebookin WhatsApp -sovellusta sisäiseen viestintään, myös asiakkaitamme koskevissa asioissa. Pääset Facebookin tietosuojakeskukseen tästä, lue Facebookin tietokäytäntö tästä.

Genesis Digital LLC. Käytämme Genesis Digitalin Kartraa Sivustojemme, sähköpostimarkkinointimme ja asiakasviestintämme tuottamisessa. Sivustoillamme on tämän palveluntarjoajan evästeitä, joiden avulla seuraamme aktiivisesti sivuilla vierailevien toimia. Lue Genesis Digitalin tietosuojakäytäntö tästä.

Google LLC. Käytämme Googlen palveluita markkinoinnissamme, Sivustojemme mittaamisessa ja Palveluidemme (kuten palautekyselyidemme ja videosisällön) toteuttamisessa. Lisäksi tiimimme käyttää työssään Googlen pilvipalveluita ja sovelluksia esimerkiksi viestintään ja tietojen tallentamiseen, myös asiakkaitamme koskevissa asioissa. Sivustoillamme on tämän palveluntarjoajan evästeitä, joiden avulla seuraamme aktiivisesti sivuilla vierailevien toimia. Lue Googlen tietosuojakäytäntö tästä.

Posti Oy. Käytämme Postin palveluita tuotteidemme toimitukseen. Lue Postin tietosuojakäytännöt tästä.

Pulse247 Oy. Käytämme Pulse247 Oy:n MyCashflow-palvelua verkkokauppamme toteuttamiseen. Pääasiallinen asiakasrekisterimme sijaitsee MyCashflowssa. Sivustoillamme on tämän palveluntarjoajan evästeitä, joiden avulla seuraamme aktiivisesti sivuilla vierailevien toimia. Lue MyCashflown tietosuojaseloste tästä.

Paytrail Oyj. Käytämme Paytrailin palveluita maksuliikenteen hoitamiseen. Lue Paytrailin tietosuojaseloste tästä.

Salejärvi Ky hoitaa kirjanpitoamme ja taloushallintoamme.

SendGrid, Inc. Käytämme SendGridiä Palveluihimme liittyvien sähköpostien lähettämiseen.

Stealth Model Finland Oy. Käytämme Stealth Model Finland Oy:n palveluita Sivustojemme ja palveluidemme ylläpitoon ja kehittämiseen.

Stripe, Inc. Käytämme Stripen palveluita maksuliikenteen hoitamiseen. Lue Stripen tietosuojaseloste tästä.

TruConversion. Käytämme TruConversionin palveluita Sivustojemme mittaamisessa. Lue TruConversionin tietosuojakäytöntö tästä.

Zoom Video Communications, Inc. Käytämme Zoom-videotapaamisia tiimimme sisäiseen viestintään, myös asiakkaitamme koskevissa asioissa. Lue Zoomin tietosuojakäytäntö tästä.

Yllä mainittujen toimijoiden lisäksi käytämme säännöllisesti eri alihankkijoiden ja asiantuntijoiden palveluita ja eri toimittajien tarjoamia ohjelmistoja esimerkiksi Palveluidemme ja Sivustojemme kehittämiseen ja ylläpitämiseen, perintään, lainopilliseen ja liiketoiminalliseen konsultointiin, postitukseen sekä markkinointimme kehittämiseen ja toteuttamiseen. Lisäksi käytämme normaalilla tavalla pankkeja maksuliikenteen hoitamiseen. Huolehdimme aina, että yhteistyökumppanimme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä.

Emme koskaan luovuta tai myy tietojasi roskapostin lähettäjille tai muita kuin omia tuotteitamme markkinoiville tahoille.

Meidän on luovutettava tietojasi toimivaltaisille viranomaisille, jos he niin lainsäädäntöön perustuen vaativat. Tietojasi voidaan myös luovuttaa eteenpäin uusille toiminnastamme vastaaville tahoille, jos myymme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme.

Miten huolehditte tietoturvastani?

Pyrimme useita tehokkaita keinoja käyttäen pitämään tietosi turvassa ja käytämme asianmukaisia ja kohtuullisia toimia Palveluidemme tietoturvan varmistamiseksi. Huolehdimme, että kenelläkään ulkopuolisella ei ole pääsyä tietoihisi, tarjoamme sinulle salatun ja varmennetun https-yhteyden Sivustoillemme ja noudatamme yrityksemme sisällä ja yhteistyökumppaneidemme kesken tietosuojalainsäädäntöön perustuvia hyviä tiedonkäsittelyn tapoja.

Koska tietoturva on meille tärkeää, huolehdimme tietoturvastasi ja ilmoitamme sinulle tietoomme tulleista vakavista Palveluihimme kohdistuneista tietoturvauhista, jotka johtavat tietoturvasi tai yksityisyytesi vaarantumiseen ja kerromme toimista, joihin olemme tapauksen johdosta ryhtyneet. Ilmoittaminen tapahtuu Sivustoillamme tai sähköpostin välityksellä.

Kuinka kauan tietoja säilytetään?

Säilytämme ja Käsittelemme Henkilötietojasi pääsääntöisesti niin kauan kuin sinulla on voimassa jokin aktiivinen suhde meihin tai niin kauan kuin meillä on lainmukainen peruste säilyttää ja Käsitellä tietojasi.

Säilytämme tietojasi myös korkeintaan viisi vuotta aktiivisen suhteen päättymisen jälkeen, jotta voimme muistaa historiasi, jos päätät palata asiakkaaksemme tai esimerkiksi liittyä uudestaan sähköpostilistallemme. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vaikka päätät aktiivisen suhteen meihin poistumalla kaikilta sähköpostilistoiltamme, tekemäsi valinnat ja historiatietosi ovat edelleen Henkilörekisterissämme. Pidämme ne rekisterissä sen tähden, että useat listoiltamme poistuvat haluavat palata listalle myöhemmissä vaiheissa. Tällaisissa tapauksissa voimme esimerkiksi vähentää lähetettävien sähköpostien määrää, sillä järjestelmissämme on jo tieto kyseiselle henkilölle aiemmin lähetetyistä viesteistä, eikä niitä tarvitse lähettää uudestaan.

Tyhjennämme sähköpostimarkkinoinnin historiatiedot kerran viidessä vuodessa niiden osalta, jotka eivät ole enää aktiivisina tilaajina yhdelläkään sähköpostilistallamme.

Saatamme poistaa käyttäjätilisi, jos se on ollut käyttämättömänä viisi vuotta. Saat tilin uudelleen käyttöösi ottamalla meihin yhteyttä.

Joidenkin laillisten velvollisuuksiemme täyttäminen (kuten kirjanpitovelvollisuus) ja kanssasi tekemämme sopimukset saattavat antaa meille mahdollisuuden säilyttää tai saattavat vaatia meitä säilyttämään tietojasi pidempään kuin viisi vuotta. Voimme myös säilyttää ja Käsitellä tietoja pidempään, jos niistä on poistettu henkilön tunnistamiseen tarvittavat tiedot.

Lue toimitusehdoistamme millaiset oikeudet luovutat meille, kun lähetät Palveluihimme sisältöä.

Siirretäänkö tietoja EU:n ulkopuolelle?

Henkilötietojasi sisältävä Henkilörekisterimme on hajautettu maailmanlaajuisesti useisiin fyysisiin pisteisiin ja useisiin sovelluksiin tai alustoihin ja useille toimijoille. Tietojasi siirretään myös EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Tämä on toimintamme kannalta välttämätöntä, sillä toteutamme Palveluitamme osin Yhdysvalloissa ja muualla Suomen tai EU:n ulkopuolella kehitetyillä ja ylläpidetyillä ohjelmistoilla.

Miten tietoja käytetään markkinointiin ja mainosten kohdentamiseen?

Markkinoimme Palveluitamme, jotta voisimme tarjota niitä sinulle ja mahdollisimman monille muillekin. Henkilötietojen käyttäminen markkinoinnissa tekee siitä huomattavasti kustannustehokkaampaa ja tämän ansiosta voimme tarjota sinulle ja muille asiakkaillemme Palveluitamme edullisemmin.

Käytämme tietojasi Palveluidemme ja tuotteidemme markkinointiin kahdella tavalla:

a. Suoramarkkinointi. Jos olet asiakkaamme tai liittynyt jollekin sähköpostilistallemme, voimme käyttää antamiasi yhteystietoja ja muita tässä tietosuojaselosteessa mainittuja Henkilötietoja markkinointiviestien lähettämiseen sinulle. Teemme tällaista suoramarkkinointia lain ja hyvän tavan mukaisesti ja voit aina kieltää sen esimerkiksi sähköpostien alla olevan "Unsubscribe"-linkin kautta tai ottamalla yhteyttä meihin. Katso myös sähköposteja koskeva ohje aivan tämän tietosuojaselosteen alussa.

b. Mainosten kohdistaminen. Sinulle voidaan näyttää mainoksiamme selatessasi internetiä. Nämä mainokset voivat näkyä hakutuloksissa, sosiaalisessa mediassa (esim. Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa) ja muilla mainoksia näyttävillä internetsivuilla. Jotta voisimme tarjota mahdollisimman hyviä Palveluita mahdollisimman monille, kannattaa meidän kohdentaa mainokset juuri niille ihmisille, jotka ovat niistä eniten kiinnostuneita. Tähän kohdentamiseen käytetään sinusta ja muista käyttäjistä kerättyjä Henkilötietoja.

Mainoksiamme kohdennetaan käyttäen omien Palveluidemme ja kolmansien osapuolien evästeitä, jäljitteitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita. Mainoksia kohdennetaan seuraavien asioiden perusteella:

a. Sivustoillamme tekemiesi toimien ja sivuvierailuiden perusteella. Voimme esimerkiksi kohdentaa sinulle mainoksiamme, jos olet vieraillut tietyllä Sivustojemme sivulla tai tehnyt jonkin toimen Sivustollamme. Tätä kutsutaan uudelleenmarkkinoinniksi. Käytämme esimerkiksi Googlen, Facebookin ja sähköpostimarkkinointiohjelmistojemme uudelleenmarkkinointiominaisuuksia.

b. Muualla kuin Sivustoillamme tekemiesi toimien ja sivuvierailuiden perusteella. Kolmannet osapuolet keräävät tietoa myös Palveluidemme ulkopuolisesta verkkokäyttäytymisestäsi ja päättelevät siitä esimerkiksi mielenkiinnon kohteitasi sekä maantieteellisiä ja demografisia tietoja. Saatat myös itse antaa näitä tietoja kolmansille osapuolille. Voimme näiden tietojen avulla kohdentaa sinulle mainoksiamme kolmansien osapuolien kautta. Tiedot ovat kuitenkin meille nimettömiä, emme tunnista niistä sinua suoraan, eivätkä ne siirry järjestelmiimme. Käytämme esimerkiksi Googlen ja Facebookin, TikTokin ja muiden sosiaalisten medioiden mainontatyökalujen mielenkiinnon kohteiden sekä demografisten ja maantieteellisten tietojen mukaan suunnattua markkinointia.

c. Kaksoiskohderyhmien perusteella. Tämä tarkoittaa, että mainontaa suunnataan ominaisuuksiltaan samankaltaiselle yleisölle, joka jo käyttää Palveluitamme tai vierailee Sivustoillamme tietyillä sivuilla. Samankaltainen yleisö löydetään vertailemalla Palveluidemme käyttäjiä kolmannen osapuolen tietokantoihin. Esimerkiksi Facebookin mainokset voidaan tällä tavoin kohdentaa muille Facebookin käyttäjille, joilla on samankaltaisia ominaisuuksia kuin asiakkaillamme. Kaksoiskohderyhmien tiedot ovat kuitenkin meille nimettömiä, emme tunnista niistä sinua suoraan, eivätkä ne siirry järjestelmiimme. Käytämme esimerkiksi Googlen ja Facebookin mainontatyökalujen kaksoiskohderyhmäominaisuuksia.

Evästeiden, jäljitteiden ja vastaavien tekniikoiden käyttämisen lisäksi voimme kohdentaa sinulle mainoksia itse meille antamiesi tietojen perusteella. Voimme käyttää näitä tietoja itse kohdistaaksemme sinulle mukautettuja mainoksiamme suoraan tai luovuttaa näitä tietoja luotettaville kolmansille osapuolille, kuten Facebookille ja Googlelle, jotta he voisivat tietosuojastasi huolehtien etsiä sinut omista verkostoistaan ja esittää sinulle mainoksiamme. Myös kaksoiskohderyhmiä voidaan luoda itse meille antamiesi tietojen perusteella.

Olemme ottaneet käyttöön Google Analyticsin markkinointiominaisuudet ja User-ID:n, joten Google voi yhdistää mittauspalvelunsa Google Analyticsin evästeiden tiedot muiden evästeiden, kuten DoubleClick-evästeiden tarjoamiin tietoihin. Nämä tiedot ovat meille nimettömiä, emmekä yhdistä niitä Henkilötietoihisi.

Mitä oikeuksia minulla on?

Sinulla on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt voit tehdä tämän tietosuojaselosteen lopussa mainittuun osoitteeseen.

a. Tarkastusoikeus. Voit tarkistaa sinusta tallentamamme Henkilötiedot.

b. Oikeus tietojen oikaisemiseen. Voit pyytää oikaisemaan sinua koskevat virheelliset tai puutteelliset Henkilötiedot.

c. Vastustamisoikeus. Voit vastustaa Henkilötietojen Käsittelyä, jos koet että henkilötietoja on Käsitelty lainvastaisesti.

d. Suoramarkkinointikielto. Sinulla on oikeus kieltää Henkilötietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

e. Poisto-oikeus. Sinulla on oikeus pyytää Henkilötietojen poistamista, jos tietojen Käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. Huomioi, että meillä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa.

f. Suostumuksen peruuttaminen. Jos sinua koskeva Henkilötietojen Käsittely perustuu ainoastaan suostumukseesi, eikä esim. asiakkuuteen, voit peruuttaa suostumuksen.

g. Valitusoikeus. Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että rikomme Henkilötietoja Käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä (Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot). Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen Käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Miten voin hallita minua koskevien tietojen Käsittelyä?

Aivan tämän tietosuojaselosteen alussa olevissa ohjeissa kerrotaan kuinka voit hallita Palveluidemme evästeitä ja sähköpostimarkkinointia.

Kolmannet osapuolet saattavat antaa sinulle mahdollisuuden hallita tarjoamiensa mittaus- ja mainospalveluiden tietojenkäsittelyä. Tässä linkkejä helpottamaan työtäsi (Emme aktiivisesti ylläpidä tätä listaa):

Facebookin ohjeet

Google-mainosten ohjeet

Google-analytiikan ohjeet

Mitä muuta minun tulisi ottaa huomioon koskien yksityisyyttäni?

Palvelumme saattavat mahdollistaa sisällön lähettämisen Palveluihin ja näiden sisältöjen julkaisemisen Palveluiden käyttäjille tai täysin julkisesti. Sinun on otettava huomioon, että olet itse vastuussa itseäsi koskevista tiedoista, joita annat toisille ihmisille lähettämällä Palveluihin sisältöä tai käyttämällä Palveluiden osia, joiden toimintaan ilmeisesti kuuluu niihin lähetettyjen tietojen julkisuus. Tämä koskee esimerkiksi kommentteja, palautteita ja viestejä, joita lähetät Palveluissamme.

Toimitusehdoissamme on kerrottu käyttöoikeuksista, jotka luovutat meille lähettämällä sisältöä Palveluihimme. Huomaa, että toimitusehdot hyväksymällä teet kanssamme sopimuksen, joka saattaa rajoittaa oikeuksiasi.

Jos täytät Palveluissamme testejä, kyselyitä tai tutkimuksia tai annat meille palautetta, voidaan näitä tietoja käyttää ja julkaista nimettömänä ja ilman tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa. Lupaa nimen käyttämiseen kysytään erikseen.

Jos kuitenkin annat meille palautetta julkisesti sosiaalisessa mediassa tai muualla, voimme käyttää tätä palautetta nimelläsi Sivustoillamme ja markkinoinnissamme. Tämä edellyttää, että myös alkuperäinen palautteesi on ollut näkyvyydeltään julkinen. Yksityisesti annettujen palautteiden julkaisuun kysymme aina lupaa.

Tietosuojakäytäntöjen muutokset

Kehitämme jatkuvasti Palveluitamme ja myös säännökset voivat muuttua. Vastataksemme muuttuviin tilanteisiin, voimme muuttaa tämän tietosuojaselosteen kuvaamia käytäntöjä ja Henkilötietojen Käsittelyämme.

Ilmoitamme aktiivisille Palveluidemme käyttäjille edellä mainituista muutoksista sähköpostin välityksellä. Emme kuitenkaan välttämättä ilmoita muutoksista, jos ne eivät oleellisella tavalla vaikuta Palveluidemme käyttäjien oikeuksiin.

Muutoksia, joista emme ilmoita ovat esimerkiksi:

a. Lisäykset kolmansien osapuolten tai käyttämiemme evästeiden listaan. Jos haluat tiedon näistä muutoksista, sinun on aktiivisesti seurattava selaimesi sinulle antamia tietoja evästeistä ja tämän tietosuojaselosteen mahdollisia muutoksia. Tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen käytäntöjen mukaan voimme joka tapauksessa käyttää kolmansien osapuolten palveluita, joita ei ole suoraan nimeltä mainittu tässä tietosuojaselosteessa.

b. Ilmeisten kirjoitusvirheiden korjaukset.

c. Tekstin siirtämiset eri kohtiin tätä tietosuojaselostetta ilman tekstin sisällön muutoksia.

d. Otsikoiden muutokset.

e. Lisäykset ja muutokset, jotka yksinomaan parantavat tietosuojaasi ja oikeuksiesi toteutumista.

Mihin voin ottaa yhteyttä tietosuojaani koskevissa asioissa?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen (korvaa [ät] @-merkillä):

asiakaspalvelu[ät]valkekoru.fi

Voit lähettää meille postia osoitteeseen:

Välke Koru

Askonkatu 13 A

15100 LAHTI

Yhteyshenkilö tietosuojaa ja Henkilötietorekisteriä koskevissa asioissa: Matti Pekkarinen

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 8.11.2021 alkaen. 

Sinun tulee hyväksyä nämä ehdot ja niihin kuuluvan tietosuojaselosteen mukainen henkilötietojen käsittely, jotta voit tehdä ostoksia verkkokaupassamme.

Myönnämme tuotteillemme 32 päivän palautusoikeuden ja vuoden takuun näiden ehtojen mukaisesti.

Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Toimitusaika

Tuotteidemme toimitusaika Suomeen on tyypillisesti 2–7 arkipäivää. Jos toimitusaika uhkaa venyä yli seitsemän vuorokauden esimerkiksi materiaalien saatavuuden tai hetkellisen ruuhkan tähden, ilmoitamme tästä verkkosivuillamme, ostoksesi yhteydessä tai ottamalla sinuun yhteyttä. Kaikki tuotteemme valmistetaan yksilöllisesti käsityönä.

32 päivän maksuton palautus

Tarjoamme sinulle 32 päivän palautusoikeuden kaikille käyttämättömille tuotteille, joita ei ole poistettu pakkauksestaan. Pakkaamme korut niin, että voit helposti sovittaa niitä avaamatta läpinäkyvää muovipakkausta.

Maksat itse palautuksesta aiheutuvat postituskulut ja vastaat siitä, että tuotteet saapuvat ehjinä perille meille. Ottaen huomioon tuotteidemme pienen koon, ovat palautuskustannukset yleensä melko pienet.

Kun palautat tuotteen meille, maksamme sinulle takaisin ostamiesi tuotteiden hinnan kokonaisuudessaan. Takaisinmaksu tapahtuu viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua palautuksen saapumisesta meille. Käytämme takaisinmaksussa alkuperäistä maksutapaasi, ellet ole nimenomaisesti suostunut muuhun.

Jos palautat meille kaikki saman tilauksen tuotteet, palautamme sinulle kokonaisuudessaan myös tilaukseesi liittyneet toimituskulut. Jos palautat kuitenkin vain osan tilauksesi tuotteista, emme palauta sinulle alkuperäisen tilauksesi toimituskuluja.

Ennen palautustasi lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Kerro selkeästi minkä tuotteen haluat palauttaa ja mainitse tilausnumero, jonka löydät tilauksen yhteydessä sähköpostitse saamastasi tilausvahvistuksesta. Tämän jälkeen lähetämme sinulle ohjeet palautuksen tekemiselle sähköpostiisi.

Palautusoikeuden määräaika päättyy 32 päivän kuluttua siitä, kun olet vastaanottanut tilaukseesi liittyvän viimeisen tavaraerän. Määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetät ilmoituksen palautusoikeuden käytöstä ennen palautusoikeuden päättymistä. Sinun on lähetettävä tuotteet takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua palautusilmoituksen tekemisestä.

Huomaa, että paketin lunastamatta jättäminen ei ole tuotteen palautus tai kaupan peruutus.

Lahjakorteilla ei ole palautusoikeutta, mutta lahjakortilla ostetuilla tuotteilla on normaali 32 päivän palautusoikeus.

Kaikki palautukset lähetetään seuraavaan osoitteeseen:

    Välke Koru
    Askonkatu 13 A
    15100 Lahti

Vuoden takuu ja kuluminen

Myönnämme kaikille tuotteillemme vuoden takuun, jonka aikana korjaamme tai vaihdamme rikkoutuneen tuotteen mielellämme täysin veloituksetta. Takuu kattaa tuotteiden rikkoutumisen.

Takuu korvaa vain tuotteiden tavanomaisen käytön yhteydessä tapahtuvan rikkoutumisen. Takuu ei koske kulumista ja haalistumista.

Takuun käyttämistä varten ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Kerro selkeästi mistä tuotteesta on kysymys ja mainitse tilausnumero, jonka löydät tilauksen yhteydessä sähköpostitse saamastasi tilausvahvistuksesta.

Katso ohjeemme koruista huolehtimiseen, jotta voit nauttia mahdollisimman pitkään niiden alkuperäisestä kiillosta.

Viallisena saapunut tuote

Jos meiltä tilaamasi tuote saapuu sinulle viallisena tai puutteellisena, korjaamme asian mielellämme. Tästä ei aiheudu sinulle mitään kustannuksia.

Ilmoitus viallisesta tuotteesta on tehtävä seitsemän vuorokauden kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta sähköpostiosoitteeseen [email protected] Kerro viestissäsi tilausnumero, jonka löydät sinulle tilauksen yhteydessä sähköpostilla lähetetystä tilausvahvistuksesta.

Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, täytyy sinun lisäksi tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemasi toimitustavan kuljetusyhtiölle.

Maksaminen

Ostokset maksetaan tilauksen yhteydessä. Emme käsittele itse maksuja, vaan käytämme erillistä maksupalveluntarjoajaa tarjotaksemme sinulle monipuoliset maksumahdollisuudet.

Voit maksaa ostoksesi suomalaisissa verkkopankeissa, luottokortilla ja MobilePaylla. Voit maksaa ostoksesi myös laskulla tai osamaksulla Collector Bankin kautta. Maksupalveluntarjoajamme voi tarjota sinulle myös muita maksutapoja.

Emme vastaa sinun ja maksupalveluidemme tarjoajan välisistä sopimuksista, kuten esimerkiksi osamaksusopimuksista. Tutustu aina maksutapojen tarkempiin ehtoihin ennen ostostasi.

Maksupalvelumme tarjoaa Paytrail Oyj (2122839-7), joka näkyy myös maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa ota kuitenkin yhteyttä meihin.

    Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
    Innova 2
    Lutakonaukio 7
    40100 Jyväskylä
    www.paytrail.com

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Tilausvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme osoitteeseen [email protected]

Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme. Asioidessasi asiakaspalvelussamme kerro aina tarpeen mukaan tilausvahvistuksesta löytyvä asiakasnumerosi ja tilausnumerosi. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Henkilötietojen käsittely

Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Emme koskaan myy henkilötietojasi.

Henkilötietojesi käsittely on kuvattu erillisessä tietosuojaselosteessamme, jonka mukaisen tietojen käsittelyn hyväksyt tekemällä ostoksen verkkokaupassamme.

Tilausten toimittamiseksi meidän on välttämätöntä tallentaa ja käsitellä henkilötietojasi, kuten nimesi osoitteesi ja yhteystietosi. Emme kuitenkaan käytä tilauksen yhteydessä antamiasi yhteystietoja markkinointiin, ellet anna siihen erikseen lupaa esimerkiksi liittymällä kanta-asiakkaaksemme tai sähköpostilistallemme.

Alaikäiset ostajat

Myymme tuotteita täysi-ikäisille. Jos olet alle 18 vuotias, sinulla täytyy olla huoltajasi lupa tilauksen tekemiseen.

Lahjakortit

Kun hankit meiltä lahjakortin, saat koodin, jota voi käyttää kassalla suoraan tuotteiden maksamiseen.

Lahjakortin koodia voi käyttää useaan kertaan niin kauan kunnes koko lahjakortin summa on tullut käytetyksi. Jos lahjakortti ei riitä koko ostoksen maksamiseen, ylimenevän summan voi helposti maksaa tarjoamillamme maksutavoilla.

Lahjakortti on voimassa vuoden sen ostopäivästä lähtien.

Lahjakorteilla ei ole palautusoikeutta, mutta kaikilla tuotteilla joita lahjakortilla ostetaan on palautusoikeus.

Yhteystiedot

    Välke Koru
    Askonkatu 13 A
    15100 Lahti

    Y-tunnus: 2739433-7

Ota yhteyttä missä tahansa asiassa:

    [email protected]

Ota yhteyttä palautus- ja reklamaatioasioissa:

    [email protected]